Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Elke behandeling is individueel en duurt 30 minuten. U moet er rekening mee houden dat de behandeling kan uitlopen.


Verzuimtarief

Door een wettelijke maatregel is het niet toegestaan een niet nagekomen afspraak in rekening te brengen bij uw zorgverzekeraar.

Als u uw afspraak om welke reden dan ook moet afzeggen doe dat dan ruim van tevoren, maar minimaal 24 uur voor de feitelijk gemaakte afspraak. Dan kunnen wij de voor u gereserveerde tijd nog invullen.


Als u binnen 24 uur voor de behandeling annuleert of de afspraak niet nakomt, wordt deze tijd aan u doorberekend voor 50% van het behandeltarief. Dit staat los van het feit of er al dan niet sprake is van een overmachtsituatie


Voor een behandeling is de oefentherapeut ook direct toegankelijk, dit wil zeggen zonder verwijzing van de huisarts. Uitzonderingen gelden voor het aanvragen van een chronische indicatie en voor thuisbehandeling. Zonder verwijzing wordt u eerst gescreend om te bepalen of u met uw klacht aan het juiste adres bent bij de oefentherapeut.


De behandelingen worden vergoed uit de meeste aanvullende zorgverzekeringen. Het verplichte eigen risico is hier niet van toepassing, want dat geldt alleen voor zorg uit het basispakket. Raadpleeg uw polis voor de precieze vergoeding.

Voor personen tot 18 jaar is er vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bij een chronische indicatie betaalt de patiënt de eerste 20 behandelingen zelf, waar mogelijk uit de aanvullende verzekering.


Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekeraar voor meer informatie of klik op onderstaande link

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/oefentherapie-mensendieck-en-cesar.aspx


Ik heb contracten met de meeste zorgverzekeraars.Als u geen aanvullende verzekering heeft, gelden onderstaande tarieven in 2024
Tarieven 2024

Prestatiebeschrijving


Prijs

Behandeling oefentherapie

42,00

Behandeling oefentherapie aan huis

51,50

Behandeling oefentherapie in instelling

51,50

Screening

21,50

Intake en onderzoek na screening of verwijzing

48,00

Éenmalig oefentherapeutisch onderzoek

56,50